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재미만 있는 글

여기저기 널려있는 민들레의 비밀 알고계신가요? Do you know the dandelion's secret?

by chobo&시작하는 블로거 jelly03 2020. 5. 9.


이리봐도 저리봐도 보이는 꽃이죠? 바로 민들레입니다. 민들레는 씨를 후 불기만 해도 날아가기 때문에 쉽게 번식을 할 수가 있지요. 그렇기 때문에 흔하게 볼수 있는 꽃이랍니다. 하지만, 우리는 이 민들레에 대해 자세히 모르고 있지요. 그럼, 오늘 자세히 알아보는 것은 어떨까요?


The dandelion is common flower in Korea. When we look around, we can see everywhere. However, we don't know the true value of it. Let's find out today.

민들레의 마음 속 이야기 (Dandelion's Symbolic phrase)

"감사하는 마음,

내 사랑 그대에게 드려요." 


"Thankful heart,

I will give my whole heart to you."

 

민들레가 들려주는 옛날 옛적에... The tale about the dandelion

"어느 한마을에 민들레라는 처녀가 살았는데요.


이 처녀는 한 남자와 사랑을 했었답니다.

그러던 어느 날 이 남자가 전쟁에 끌려가게 되고

민들레 처녀는 남자를 기다렸지만 전쟁에서 죽고 말았다고 하네요.


슬픔을 이기지 못하고 몇 날 며칠을 울던 민들레 처녀는 그냥 쇠약해져 죽고 말았고 이후에

민들레 처녀와 남자가 다녔던 마을 곳곳마다 민들레 꽃이 피었다고 합니다.

일편단심 민들레라는 말은 이전설에서 나온 것이라고.."


"There was a girl named Dandelion in a town.

The girl loved a man. 

One day, the man had to serve as a soldier for his country, so Dandelion waited him for long time.

However, she heard that he died among the battle.

Dandelion who grieved hard died. Then her ashes flew around the sky and turned into the flower.


민들레가 들려주는 건강 이야기 (Dandelion's true value in health)

민들레가 좋은 첫번째 이유, 종종 식사하고 나서 메스껍거나, 가슴이 답답한 경우 없으신 가요? 그럼 병원에가서 확인해 보세요. 만성 위염일 가능성이 있어요. 이럴 때 민들레 20그램과 막걸리 한숟갈(꽃과 함께 술인 막걸리를 먹으라니 참 희한하죠?) 을 2번 달여서 아침, 점심 저녁에 먹는 다면 효능이 좋다고 합니다.


There is first reason why Dandelion is good for our health. Have you often felt heavy after eating meals? Then visit the doctor since it might be chronic gastritis. Then put 20 grams of dandelions and a spoon of korean wine called "Makgeolli" in the tea after each meal.


민들레가 좋은 두번째 이유, 위궤양, 십이지장궤양에 좋다고 합니다.

민들레 뿌리를 가루로 만들어서 하루에 3번 한번에 5 스푼씩 식후에 먹으면 좋다고 합니다.


There is another reason why it is good for our health. The flower root is good for our Stomach ulcer, and Duodenal ulcer. If we levigate its root and scoop 5 spoons and 3 times a day. It will be good for our health.


민들레가 좋은 세번째 이유, 바로 간질환에 좋기 때문입니다.

민들레를 뿌리까지 캐서 그늘에서 말린 것 30-40그램에 물 1되(1.8리터)를

넣고 물이 반으로 줄어들 때까지 달여서 하루 3-4번에 나누어 마신다.

황달이나 간경화증 환자가 치유되는 환자가 있다고 합니다.


There is the other reason for it. Because it is good for our stomache, we need to pick the flower from the root and dried it. Then we need to put 30~40 grams in water. Next, we need to wait for dissolving water into half amounts. Last, we can drink it. 


읽어주셔서 감사합니다. 

Thanks for reading!


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